Volwassenen

Praktijk Psychologia biedt behandeling aan volwassenen die lijden aan angstklachten, stemmingsklachten of posttraumatische stressklachten. Je kan nare dingen meemaken, die je niet kan vergeten en een rol blijven spelen in je leven. Dit kunnen grote gebeurtenissen zijn zoals een auto-ongeluk, overlijden van een dierbare, misbruik of een overval. Maar ook situaties die gewoner lijken, maar voor u een rol blijven spelen zoals pestervaringen, tandartsbezoek of medische ingrepen.
Als u hierdoor angstig blijft, bepaalde situaties vermijdt, last hebt van nare dromen of prikkelbaar en schrikachtig blijft, is het goed hier hulp voor te zoeken.

Intake
In een intakegesprek bespreken de aanmeldingsklachten uitgebreid met u door. Ook zullen we stil staan bij het ontstaan en verloop van de klachten, factoren waar de problemen mogelijk mee samenhangen en of er eerdere hulpverlening is geweest.
Uw partner en/of een andere persoon die voor u belangrijk is kunnen bij dit intake gesprek aanwezig zijn. Het is fijn om in het bijzijn van een voor u vertrouwd persoon uw verhaal te doen en thuis kunt u dan samen nog eens rustig over het intake gesprek napraten.
Aan het eind van de intake bespreken we met u een voorstel voor behandeling.